Smulig jordgubbsdessert

Serverar: 4 portioner

Du kan faktiskt laga till en fantastisk rätt med endast ett fåtal ingredienser. Här är ett bra bevis på detta!

Ingredienser

  • 300 g frysta , tinade jordgubbar
  • 1 dl äppelmos
  • 1 msk hackad , kanderad ingefära
  • 1 krm riven muskot
  • Smuldeg
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk farinsocker
  • 1½ msk smör eller margarin + matfett till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform, 20 cm i diameter, med matfett.
    2. Skiva eller dela jordgubbarna och blanda dem i en skål med äppelmos, ingefära och muskot. Blanda väl och låt dra i 5 minuter.
    3. Blanda ihop smuldegen medan jordgubbarna drar. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker och matfett i matberedaren och arbeta tills det blir smuligt.
    4. Häll jordgubbsblandningen i pajformen. Strö över smuldegen. Baka pajen tills den är genomvarm och gyllene, ca 30 minuter. Låt svalna i ca 5 minuter och servera den ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben