Jordgubbsdessert

Serverar: 4 portioner

En härlig efterrätt som du snabbt slänger ihop.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar , skivade eller delade i fjärdedelar
  • 2 msk brun farin
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2½ dl youghurt
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk rivet apelsinskal
  • Garnering
  • Hela jordgubbar
  • Färsk mynta eller citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över farinsocker och vaniljsocker. Blanda väl.
    2. Låt det hela stå i kylen tills sockret smält och jordgubbarna saftat sig, ca 20 minuter. Rör om försiktigt någon gång.
    3. Blanda youghurt, crème fraiche och rivet apelsinskal i en annan skål.
    4. Varva jordgubbar och youghurtblandningen i efterrättsskålar eller höga coupeglas.
    5. Garnera med bär och mynta eller citronmelissblad. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben