Jordgubbsdessert
Serverar:
4 portioner
En härlig efterrätt som du snabbt slänger ihop.
Ingredienser
1 liter jordgubbar , skivade eller delade i fjärdedelar
2 msk brun farin
½ tsk vaniljsocker
2½ dl youghurt
½ dl crème fraiche
½ tsk rivet apelsinskal
Garnering
Hela jordgubbar
Färsk mynta eller citronmelissblad
Instruktioner
Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över farinsocker och vaniljsocker. Blanda väl.
Låt det hela stå i kylen tills sockret smält och jordgubbarna saftat sig, ca 20 minuter. Rör om försiktigt någon gång.
Blanda youghurt, crème fraiche och rivet apelsinskal i en annan skål.
Varva jordgubbar och youghurtblandningen i efterrättsskålar eller höga coupeglas.
Garnera med bär och mynta eller citronmelissblad. Servera genast.
Liknande recept
Jordgubbsdessert
4
Jordgubbsdessert på italienska
3.3
15 min
4
2
Jordgubbar med varm mandelhonung
4
Choklad-jordgubbsbakelse
3
6
Jordgubbsdessert
1 h
4
JORDGUBBSDESSERT
30 min
4
Smulig jordgubbsdessert
4
Jordgubbsdessert med kokos - diabetes
4
Jordgubbsdessert
10 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!