JORDGUBBSDESSERT

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig efterrätt som du snabbt svänger ihop. Den är perfekt efter en god middag.

Ingredienser

  • 1 l färska eller frysta jordgubbar (skivade)
  • eller delade i kvartar
  • 2 msk brun farin
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl naturell yoghurt, 3%
  • ½ dl lätt crème fraîche eller mascarponeost
  • ½ tsk rivet apelsinskal
  • Garnering
  • hela jordgubbar
  • färska mynta- eller citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över farinsocker och vaniljsocker och blanda väl. Låt det hela stå i kylen tills sockret smält och jordgubbarna saftat sig, ca 20 minuter. Rör om försiktigt någon gång. Blanda yoghurt, crème fraîche eller mascarpone och rivet apelsinskal i en annan skål.
    2. Varva jordgubbar och yoghurtblandning i efterrättsskålar eller höga coupeglas. Garnera med vackra bär och några mynta- eller citronmeliss blad. Servera genast.
    3. Du kan variera efterrätten och strö finhackade nötter eller lätt rostade kokosflingor mellan lagren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben