Som små minipajer är de här mandelformarna med sött jordgubbsmos toppat med grädde och en myntakvist.
Fyll så många som går åt. Frys in resten för att ta fram vid ett annat tillfälle.
Ingredienser
100 g sötmandel
200 g smör
1 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning till 10 st
3 dl färska jordgubbar
1/2 dl socker
1 msk fryspuler, t ex Certo
Servering
Lättvispad grädde
Färsk mynta
Mazarinformar
Instruktioner
Skålla, skala och mal mandeln.
Hacka samman alla ingredienserna till mandeldegen.
Täck degen och lägg den kallt att vila i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°
Ta fram den kalla degen och forma till en rulle som skärs i 20 bitar.
Lägg en bit i varje form och tryck ut så att degen täcker insidan.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Fyllning: Mixa eller mosa hälften av jordgubbarna. Den andra hälften hackas och blandas ner i moset.
Blanda sockret och fryspulvret och strö ner blandningen under kraftig omrörning i fruktmoset tills det tjocknar något.
Fördela bärmoset i formarna.
Servera med lättvispad grädde, garnera gärna med mynta.
Hej ! Jag undrar om man màste ha fryspulver i sockret. Bor utomlands och vet inte vad fryspulver är. Tack för svar. mclpb