Jordgubbsfyllda smördegsknyten
Serverar:
8 portioner
Enkelt, snabbt och gott.
Ingredienser
4 plattor fryst smördeg
2 dl crème fraiche
1/2 liter jordgubbar
4 msk råsocker strö
1 dl hackade hasselnötter
1 ägg
Instruktioner
Ugn 225º.
Tina smördegsplattorna och kavla ut dem en aning. Dela dem på hälften så det blir 8 bitar.
Skiva jordgubbarna. Fördela crème fraiche över de 8 bitarna, men spara 1 centimeter runtom.
Lägg på jordgubbskivor. Strö över socker och hasselnötter. Nyp ihop de fyra hörnen och pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ca 10 min eller tills de fått fin färg. Garnera gärna med lite citronmeliss.
Liknande recept
Varma smördegsknyten med fruktkompott
5
50 min
4
1
Smördegsknyten
30 min
4
Jordgubbsfyllda mandelformar
20
1
Smördegsknyte med äpple
4
Smördegsknyten med äppelfyllning
10
Smördegsknyte
3
30 min
2-4
2
Spenat & fetaostfyllda smördegsknyten
30 min
10
Basilika- och jordgubbsfylld gös
4
Spenat- och fetaostfyllda smördegsknyten
20 min
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!