Jordgubbsfyllda smördegsknyten

Serverar: 8 portioner

Enkelt, snabbt och gott.

Ingredienser

  • 4 plattor fryst smördeg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 4 msk råsocker strö
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem en aning. Dela dem på hälften så det blir 8 bitar.
    3. Skiva jordgubbarna. Fördela crème fraiche över de 8 bitarna, men spara 1 centimeter runtom.
    4. Lägg på jordgubbskivor. Strö över socker och hasselnötter. Nyp ihop de fyra hörnen och pensla med uppvispat ägg.
    5. Grädda i ca 10 min eller tills de fått fin färg. Garnera gärna med lite citronmeliss.

    Liknande recept

    3
    30 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben