Spenat & fetaostfyllda smördegsknyten

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

jättesmarriga tilltugg till fest eller vardagslyx ;)

Ingredienser

  • 1 paket smördeg
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 - 3 schalottenlökar
  • smör
  • 100 g kesella
  • 150 g fetaost
  • 2 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten. Tina spenaten och pressa ur vattnet . Hacka spenat och lök och fräs det i smör i en stekpanna, låt det svalna. Skär fetaosten i tärningar. Blanda spenat, lök, fetaost, kesella, senap, pressad vitlök, salt och peppar. Lägg en klick fyllning på varje smördegsplatta och nyp ihop dem till småknyten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben