Spenat- och fetaostfyllda smördegsknyten

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Som förrätt eller till buffebordet.

Ingredienser

  • 1 pkt smördeg, ca 400 g
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2-3 schalottenlökar
  • 100 g fetaost
  • 250 g kesella,Gourmet kvarg
  • 2 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Hacka spenat och lök och fräs den i smör i en stekpanna. Låt svalna.
    3. Skär fetaosten i tärningar. Blanda spenat, lök, fetaost, Kesella,senap, pressad vitlök,salt och peppar.
    4. Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och nyp ihop dem til små knyten. Pensla med uppvispat ägg.
    5. Grädda knytena mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben