Smördegsknyte

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

God plockmat passar bra till barnen

Ingredienser

  • 5-6 smördegsplattor (gärna frusna)
  • 100 g rökt skinka, strimlad i små bitar
  • 100 g riven ost, gärna med smak
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Tina plattorna och kavla ut dessa lite. Fördela ut skinka och ost på plattorna. Vispa ägget och pensla kanterna på smördegen. Rulla i hop till en tät rulle, se till att rullen är tät så inte fyllningen rinner ut. Tryck i hop ändarna med en gaffel. Pensla paketen med ägg. Grädda i ugn 200 grader ca 15min.
    2. Gott att äta som plockmat eller serveras med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lenajal 11 maj 2010

    god, lätta att göra barnen ville äta fler

    ellenpellen49 9 februari 2011

    Detta älskade sambon som är kinkig! Jag tyckte om det men inte barnen (för att det var nytt och för att de nog var mätta sedan mellis på dagis). Lättlagat. Kommer göras igen med denna och andra fyllningar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben