Jordgubbsglass med yoghurt

Serverar: 6 portioner

Denna egenhändigt tillagade glass är lätt att göra och bra att ha tillhands i frysen året om. Den är lika populär hos gammal som ung, med fin smak av sommarens söta jordgubbar och frisk, syrlig yoghurt. Till dig som godkänner: Har ej hittat liknande recept på jordgubbsglass.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl florsocker
  • 3 tsk vanillinsocker
  • 2 dl mild lättyoghurt
  • ½ l jordgubbar
  • Ev några droppar röd fruktfärg
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, florsocker och vanillinsocker vitt och pösigt i en skål. Tillsätt yoghurten.
    2. Skölj jordgubbarna, låt dem rinna av väl och ta bort fästena. Kör jordgubbarna i en mixer, blanda ner äggsmeten och rör om. Färga ev jordgubbssmeten med lite röd fruktfärg.
    3. Häll smeten i glassmaskin och kör tills glassen är frusen, ca 25 minuter. Har du inte tillgång till glassmaskin kan du klä en avlång bakform med plastfolie och frysa glassen i den. I frysen blir glassen gärna lite hårdare, medan den i glassmaskin snarare får en konsistens som mjukglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben