Jordgubbsglass med yoghurt
Denna egenhändigt tillagade glass är lätt att göra och bra att ha tillhands i frysen året om. Den är lika populär hos gammal som ung, med fin smak av sommarens söta jordgubbar och frisk, syrlig yoghurt.
Till dig som godkänner: Har ej hittat liknande recept på jordgubbsglass.
Ingredienser
2 ägg
2½ dl florsocker
3 tsk vanillinsocker
2 dl mild lättyoghurt
½ l jordgubbar
Ev några droppar röd fruktfärg
Instruktioner
- Vispa ägg, florsocker och vanillinsocker vitt och pösigt i en skål. Tillsätt yoghurten.
- Skölj jordgubbarna, låt dem rinna av väl och ta bort fästena. Kör jordgubbarna i en mixer, blanda ner äggsmeten och rör om. Färga ev jordgubbssmeten med lite röd fruktfärg.
- Häll smeten i glassmaskin och kör tills glassen är frusen, ca 25 minuter. Har du inte tillgång till glassmaskin kan du klä en avlång bakform med plastfolie och frysa glassen i den. I frysen blir glassen gärna lite hårdare, medan den i glassmaskin snarare får en konsistens som mjukglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)