Jordgubbskaka med kardemumma

Serverar: 8 portioner

En ljuvlig kaka med sin kombination av mandel, jordgubbar och kardemumma.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 400 g jordgubbar, färska, rensade och skurna i skivor
  • Garnering
  • Jordgubbar, färska
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker luftigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda ihop mandelmjöl, vetemjöl, nymald kardemumma och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Blanda ihop till en fast smet.
    3. Häll hälften av smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Fördela jordgubbsskivorna över. Klicka ut resten av smeten och bred ut den över jordgubbarna.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar kanterna med en vass kniv.
    5. Garnera kakan med färska jordgubbar och server den ljummen eller kall med en klick vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben