Jordgubbskompott med vaniljcréme
Serverar:
4 portioner
Så enkelt och så gott.
Ingredienser
1 liter jordgubbar
Florsocker
Crémen
4 msk strösocker
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
Instruktioner
Skiva grovt två tredjedelar av bären. Mixa resten och tillsätt florsocker efter behag.
Blanda de skivade bären och purén.
Crémen: Vispa sockret och gulorna pösigt tillsammans med vaniljsockret.
Tillsätt vispgrädden. Vispa till krämig konsistens. Servera jordgubbskompotten med vaniljcrémen.
Liknande recept
Katalansk vaniljcrème med ananas under frasig knäck
6
Kardemummabullar med vaniljcrème och färska bär
6-8
Kolapaj med vaniljcrème fraiche
12
Jordgubb-och rabarberdessert
4
Creme Brûlée
4.3
5
2
Äppeltårta med calvados
10
Chokladtårta med sugerpaste
5
5
Folkets bröllopstårta på Dansukkers vis
Jordgubbssemifreddo
5 h
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!