Jordgubbsmoussetårta

Serverar: 10 portioner

Jordgubbsmoussetårta.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 175 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 förp flagad mandel
  • Mousse
  • 4 blad gelatin
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 4 dl Vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 1-1 1/2 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Mixa smör och mandelmassa. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Fördela mandelflagorna i formen. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Smaksätt med jordgubbssylt. Smält gelatinet på svag värme. Låt svalna något. Vänd ner det i smeten.
    3. Ställ halverade jordgubbar i rad längs kanten på formen. Häll i moussen. Låt stå kallt och stelna minst 4 tim, gärna över natten. Garnera tårtan med jordgubbar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben