Jordgubbsmoussetårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Fantastiskt god och läcker tårta!

Ingredienser

  • Botten
  • 1 stort ägg
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk smör
  • Jordgubbsmousse
  • 2 gelatinblad
  • 150 g frysta och tinade jordgubbar
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • Dekoration
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på på 200 grader.
    2. Botten: Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta och vänd ner potatismjöl, häll i smält smör och blanda försiktigt. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten och jämna ut.
    3. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna. Diska formen och smörj den lätt med matolja. Skär bort 1/2 cm av kanten runt hela botten och lägg tillbaka i formen.
    4. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa jordgubbarna och citronjuice med stavmixer. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden, men inte alltför hårt.
    5. Ta upp gelatinbladen och smält dem med lite av jordgubbsblandningen i en liten kastrull. Blanda sedan med resten av jordgubbarna och yoghurten. Vänd ner äggsmeten och blanda noga. Vänd till sist i grädden försiktigt. Fyll formen med jordgubbsmousse och jämna till ytan. Ställ in i frysen.
    6. Ta ut tårtan ca 3 timmar före servering, ta den ur formen och lägg upp på fat. Garnera gärna med ett färgat sidenband och färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mooseella 15 juni 2009

    Tack, har letat efter mitt eget recept men det har bara försvunnit =) Så jag tar och gör denna till midsommar i stället

    weronika 17 maj 2012

    Kan man ha den i kylskåpet istället för i frysen?

    theresandersson 17 maj 2012

    Jag har inte provat men det borde gå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben