Jordgubbsmoussetårta, laktosfri

Serverar: 6-10 portioner

En mycket frisk och god tårta i sommarhettan.

Ingredienser

  • 2,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 l jordgubbar
  • 2 rabarber
  • 10 krusbär
  • Marängbotten
  • 5-6 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Innan du gör tårtan plastar du in en sockerkaksform. Då blir det mycket enklare att få ut moussen utan att den går sönder.
    2. Mixa 5 dl jordgubbar skär 5 dl jordgubbar till dekoration. Dela på krusbären och hacka rabarberstängerna.
    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädde och socker. Den skall inte vispas allt för hård. Den ska vara krämig. Vänd ner de mixade jordgubbarna.
    4. Smält gelatinbladen i en liten kastrull. Ta av kastrullen från plattan och häll lite av jordgubbsgrädden i kastrullen för att sedan vända ner det i jordgubbsgrädden. Häll ner smeten i den plastade formen och ställ in den i frysen.
    5. När du ska servera den vänder du upp den på marängbotten och dekorerar tårtan med jordgubbar, hackad rabarber och delade krusbär. Låt den stå i kylskåpet några timmar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben