Jordgubbsmoussetårta med chokladglasyr

Serverar: 12 portioner

Tid: 55 minuter

Jordgubbar och choklad = det bästa!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl hett vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Jordgubbsmousse
  • 500 g jordgubbar
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 msk gelatinpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • Chokladglasyr
  • 250 g mörk choklad
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk majsolja
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Vita rosor
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget mot slutet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner den i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan kallna, lossa och dela den i två bottnar. Lägg tillbaka den ena i formen och tryck till kanten.
    2. Jordgubbsmousse: Mixa jordgubbarna till mos. Vispa ägg och socker pösigt. Häll apelsinjuicen i en liten kastrull och tillsätt gelatinpulvret. Låt svälla 5 minuter. Värm sedan försiktigt så att gelatinet löses upp. Blanda samman äggsmeten med jordgubbsmoset och apelsingelatinet. Vispa grädden styv och vänd försiktigt ner den. Fördela hälften av moussen på kakbotten i formen. Lägg på den andra botten. Täck formen med plastfolie och ställ i kylen 1 timme.
    3. Chokladgalsyr: Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt florsocker och olja och rör till en slät glasyr. Bred den över hela kakan. Ställ i kylen ca 10 minuter tills chokladen stelnat. Garnera med halverade jordgubbar och vita rosor om du vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben