Jordgubbsmuffins med läcker jordgubbsfrosting

Serverar: 16 portioner

En kärleksfull hyllning till sommarens somrigaste bär!

Ingredienser

  • Muffins
  • 200 g smör, smält
  • 4 ägg, gärna ekologiska
  • 3 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker, gärna Fairtrade
  • 2 dl mjölk
  • Skalet av 1 citron, gärna ekologisk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl färska jordgubbar, i bitar
  • Frosting
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker, siktat
  • 2 msk jordgubbspulver (finns i välsorterade butiker)
  • 300 g färskost
  • Saft från ½ citron
  • 3 msk jordgubbssylt, gärna hemgjord
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Skölj jordgubbarna och skär dem i små bitar och blanda ner dem i smeten.
    3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt i dem. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.
    4. Frosting: Vispa smör, siktat florsocker och jordgubbspulver poröst. Vispa ner färskosten och citronsaften. Rör ner jordgubbssylten.
    5. Spritsa eller bred frostingen på muffinsarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben