Jordgubbspaj med citronkräm

Serverar: 8 portioner

Enkel och god

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2 - 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 burk 250 g kesella gourmet
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 liter jordgubbar (ca 500 g)
  • Garnering
  • citronmeliss
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 C . Hacka samman mjöl, matfett och socker gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg
    2. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 min. Låt den svalna
    3. Gör fyllningen: rör samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
    4. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.
    5. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar, Garnera pajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (1)

    Lena 24 februari 2008

    Bara så under bart god. mvh Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben