Jordgubbspaj med citronkräm

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En riktig drömpaj, både smakmässigt och med tanke på arbetsinsatsen! Den goda krämen behöver inte ens kokas, det är bara att röra samman den. Och fylla pajskalet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 burk (250g) kesella gourmet
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 liter (ca 500g) jordgubbar
  • Citronmeliss
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. 1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker gärna i en matbredare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till degen.
    2. 2. Tryck ut degen i en lång pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen.
    3. 3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt det svalna.
    4. 4. Gör fyllningen: Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
    5. 5. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar, så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.
    6. 6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (1)

    Superanonymous 17 juli 2014

    Sämsta receptet jag har varit med om... dåligt förklarat dessutom. Med de mängderna ingredienser så blir själva pajdegen 1/4 av hela pajen, otroligt mycket kräm och jordgubbar till den pyttelilla degklumpen man får. Slöseri med tid och jordgubbar på denna receptet! Finn ett annat folkens, finns bra recept gäller bara att finna de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben