Jordgubbspaj med citronkräm

Serverar: 8 portioner

Somrigt =)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • Pajdeg
  • 75 g smör el margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 burk (250g) kesella gourmet
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl florsocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 liter (ca 500 g) jordgubbar
  • Garnering
  • citronmeliss
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt pajkanten, så glider den inte ner under gräddningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt svalna.
    2. Gör fyllningen. Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm. Halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar, låt dom tina i kylskåp, då håller de sin spänst bättre. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera med citronmeliss och sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben