Jordgubbspaj med citronkräm

Serverar: 6 portioner

Jordgubbspaj med lemon curd toppad med jordgubbar

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 500 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Blanda mjöl,socker och vaniljsocker och finfördela smöret häri. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
    3. Kavla ut degen och tryck ut den i en form, 23 cm i diameter. Låt kakan stå kallt i 30 minuter. Grädda i 15 minuter och låt svalna.
    4. Vispa grädden och rör i lemon curd. Klicka i pajskalen och fyll på med jordgubbar.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben