Jordgubbspaj med lätt citronkräm
Serverar:
8 portioner
Tid:
30 minuter
Lättare och riktigt god, fått många komplimanger.
Ingredienser
Paj
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
1 msk strösocker
3 msk vatten
Fyllning
1 burk kesella gourmet (250 g)
1 dl crème fraiche
1 dl florsocker
Rivet skal av en citron
1 liter jordgubbar
Garnering
Citronmeliss
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl, fett och socker till en deg. Tillsätt vatten och arbeta ihop. Tryck ut degen i en smord pajform. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
Rör ihop kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal. Halvera jordgubbarna.
Fyll skalet med krämen och jordgubbar och granera med citronmeliss och siktat florsocker. Lycka till!!!
Liknande recept
Jordgubbspaj med citronkräm
3
8
1
Jordgubbspaj
5
7
2
Lätt lasagne
5
45 min
8-10
1
Jordgubbspaj
4.9
5-6
4
Krämig jordgubbspaj
4
8
Lätt korvsoppa med mycket grönt
10 min
4
Jordgubbspaj
4.5
1 h 10 min
6
9
Jordgubbspaj med knäcktäcke
4.7
45 min
1
36
Lätt chokladmarängtårta
4
10-12
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!