Jordgubbspaj med lätt citronkräm

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Lättare och riktigt god, fått många komplimanger.

Ingredienser

  • Paj
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 burk kesella gourmet (250 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Rivet skal av en citron
  • 1 liter jordgubbar
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka samman mjöl, fett och socker till en deg. Tillsätt vatten och arbeta ihop. Tryck ut degen i en smord pajform. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
    3. Rör ihop kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal. Halvera jordgubbarna.
    4. Fyll skalet med krämen och jordgubbar och granera med citronmeliss och siktat florsocker. Lycka till!!!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben