Jordgubbspaj med mandel

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En god smulpaj med jordgubbar som går fort att göra.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och dela jordgubbarna och blanda dem med potatismjöl och hälften av strösockret. Lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter. Mixa/nyp ihop mjöl, resten av strösockret, vaniljsocker, bakpulver och smör. Rör ner det mesta av mandeln (spara lite till garnering). Strö smulorna över jordgubbarna. Fördela resterande mandel på pajens topp. Grädda högt upp i ugnen ca 15 min till fin färg. Vakta så att inte mandeln bränns. Vaniljglass eller vispad grädde är gott till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (2)

    kanelulle 16 juni 2016

    Tack för ett som det verkar riktigt gott recept - dock saknas mjölmängden. Vore oändligt tacksam om du kunde komplettera.

    Kristinfahl 1 juli 2016

    Du måste ha glömt ange mjölmängden! Komplettera detta gärna omgående.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben