Jordgubbspaj med mandel och basilika

Serverar: 8 portioner

Det här receptet är festligt, enkelt och supergott. Ett lite nyttigare alternativ till födelsedagen kanske.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 110 g kokt kall potatis
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 liter jordgubbar
  • 4 dl väl avrunnen vaniljyoghurt
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1/2 dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg.
    3. Låt yoghurten rinna av i ett par timmar i kyl genom en ren kökshandduk eller kaffefilter. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja).
    4. Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme.
    5. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna.
    6. Skär jordgubbarna i tunna skivor och blanda ner nästan alla skivor i den väl avrunna yoghurten. Spara en del till garneringen. Bred ut blandningen i det kalla pajskalet.
    7. Garnera med resten av jordgubbsskivorna, finhacka basilika och mandel och strö överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben