Jordgubbspaj med mandel och basilika
Det här receptet är festligt, enkelt och supergott. Ett lite nyttigare alternativ till födelsedagen kanske.
Ingredienser
Pajskal
4 dl dinkelmjöl
2 msk krossade linfrön
1/2 dl rapsolja
110 g kokt kall potatis
3 msk vatten
Fyllning
1 liter jordgubbar
4 dl väl avrunnen vaniljyoghurt
1 knippe färsk basilika
1/2 dl hackad mandel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg.
- Låt yoghurten rinna av i ett par timmar i kyl genom en ren kökshandduk eller kaffefilter. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja).
- Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme.
- Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna.
- Skär jordgubbarna i tunna skivor och blanda ner nästan alla skivor i den väl avrunna yoghurten. Spara en del till garneringen. Bred ut blandningen i det kalla pajskalet.
- Garnera med resten av jordgubbsskivorna, finhacka basilika och mandel och strö överst.
Liknande recept
Kommentarer (0)