Jordgubbspaj med mango

Serverar: 6 portioner

Servera gärna paen med vaniljglass eller lättvispad grädde till. Ur Allers nr 27/12.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 125 g osaltat smör
  • Fyllning
  • 1 mango
  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk honung
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Servering
  • Ca 1 dl färdig vaniljkräm
  • Fruktkött från 2-3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Pajdeg: Lägg alla ingredienserna i en bunke och arbeta ihop degen. Tryck ut 3/4 av pajdegen i en form, nagga och ställ kallt 30 minuter. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen i ugnen till 200 grader.
    3. Fyllning: Skala mangon och dela i 1 cm stora tärningar. Dela jordgubbarna i halvor. Rör ihop mango, jordgubbar, honung och potatismjöl i en bunke. Fördela jordgubbsfyllningen i pajskalet.
    4. Kavla ut resten av pajdegen på en mjölad bänk och sporra ut remsor. Lägg dem som galler över pajen och strö över mandelspån. Grädda jordgubbspajen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ta ut pajen och klicka på vaniljkräm, skeda över köttet från passionsfrukterna och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben