Jordgubbspaj med syltad ingefära

Serverar: 8-12 portioner

Jordgubbspaj är fantastiskt gott, med syltad ingefära i blir pajen något utöver det vanliga.

Ingredienser

  • Pajdeg- fast, passar att kavlas
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 2 äggulor
  • 150 g smör
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk mald ingefära, kan uteslutas
  • Fyllning
  • Ca 4-5 dl jordgubbar
  • 3 msk socker
  • Ca 4 stycken syltad ingefära
  • Servering
  • Vaniljglass, grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Knåda samman mjöl, socker, äggulor, smör, mjölk och eventuellt ingefära till en deg. Ställ den i kylen under plast ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Sockra jordgubbarna. Skiva den syltade ingefäran. Smöra en pajform, ca 24-26 cm i diameter. Tryck ut lite mer än hälften av degen i pajformen. Lägg i de sockrade jordgubbarna och den syltade ingefäran.
    4. Kavla resten av degen tunn. Skär degen i tunna remsor. Lägg dem i ett rutmönster över jordgubbarna. Pensla remsorna med uppvispat ägg. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
    5. Servera pajen ljummen eller kall med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben