Jordgubbspaj med vaniljgrädde

Serverar: 4-6 portioner

Enkel, god och uppskattad paj.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 150 g margarin
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 liter jordgubbar
  • Mörk blockchoklad
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajbotten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, 200 º.
    2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt med vaniljsockret. Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten. Bred ut fyllningen i det kalla pajskalet och dekorera med jordgubbar, riven choklad och citronmeliss. Kyl en stund.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben