Jordgubbssoppa med yoghurtkräm

Serverar: 6 portioner

Servera en skål med ljuvlig jordgubbssoppa till efterrätt. Den fräscha yoghurtkrämen med vanilj är ett perfekt komplement.

Ingredienser

  • Yoghurtkräm
  • 1 vaniljstång
  • 500 g yoghurt
  • 150 g crème fraiche
  • 25 g florsocker
  • Jordgubbssoppa
  • 750 g jordgubbar
  • 1 citron
  • 200 ml torrt rosévin
  • 100 g socker
  • 30 blad citronmeliss
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Servering
  • Eventuellt en god liten kaka eller små mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Spara stången till senare. Vispa ihop frön, yoghurt, créme fraiche och florsocker. Lägg en ostduk i en sil och placera över en skål. Låt yoghurtkrämen droppa av i kylskåpet i ca 4 timmar.
    2. Skär 400 g av jordgubbarna i små bitar. Finriv citronskal och pressa ur saften. Häll vinet i en kastrull tillsammans med citronskal och 2 msk citronsaft, vaniljstången och socker. Låt det koka upp. Tillsätt de skurna jordgubbarna, låt det koka upp igen och ta bort kastrullen från plattan. Mixa jordgubbsmassan och sila den. Låt den svalna.
    3. Skär resten av jordgubbarna i skivor. Skär citronmelissen i fina strimlor. Rör ner dem och jordgubbsskivorna i soppan. Fördela soppan i dessertskålar.
    4. Ta bort yoghurten från ostduken och forma krämen till en oval med hjälp av två matskedar som sköljs i varmt vatten mellan varje sked. Lägg en sked med yoghurtkräm i varje portion soppa. Garnera med citronmeliss och servera eventuellt en liten kaka eller små mandelbiskvier till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben