Jordgubbssylt för diabetiker

Sylten är jättegod. Vi gör den hemma och äter av den allihopa men det är bara gubben som är diabetiker!

Ingredienser

  • 500 g osötade färska jordgubbar
  • 6 dl Canderel strö
  • 25 g pektin
  • Instruktioner

    1. Dela jordgubbarna i halvor. Lägg bären i en kastrull och koka dem försiktigt utan lock i 15 min. Häll i pektin och koka upp.
    2. Koka för 5 min, rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt Canderel strö. Rör om väl, låt svalna och ställ in i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Morgondimma 15 augusti 2011

    Hej! Hur länge håller sylten i kylen? :-)

    Lars Björck 5 maj 2022

    https://www.matklubben.se/recept/jordgubbssylt-foer-diabetiker-38495 Skall det inte vara någon form av vätska, vatten till exempel?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben