Jordgubbstårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Den är suveränt god!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • margarin och ströbröd till formen
  • Fyllning och garnering
  • 1 1/2 liter jordgubbar
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl pressad apelsin
  • 1/2 dl vispad grädde
  • flagad mandel
  • 1 glas röd vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. 1.sätt ugnen på 175 grader. smörj och brödbeströ en kakform som rymmer ca 2 liter.
    2. 2.Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till fast skum.Tillsätt gulorna och sockret i växelvis under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
    3. 3.Ta ut kakan och låt den vila några minuter.Stjälp upp den på galler och låt den kallna under bakduk.
    4. 4.Smält gelét i en liten kastrull, låt det svalna och bli trögflytande .Skölj och snoppa jordgubbarna.Ta undan de vakraste bären till garnering och mosa resten tillsammans med sockret. Dela kakan i tre bottnar.Bred ut mosade jordgubbar på två av bottnarna och lägg dem på varandra. Lägg på den tredje bottnen och fukta den med apelsinsaften.Lägg de hela jordgubbarna ovanpå och skeda över gelét .Bred den vispade grädden runt kanten på tårtan och klappa in den flagade mandeln i grädden. Ställ tårtan kallt till servereringen..

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben