Jordgubbstårta

Serverar: 15 portioner

Den bästa jordgubbstårta jag smakat!

Ingredienser

  • Botten
  • 4 stora Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 1 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 1/2 dl Potatismjöl
  • 1 1/2 tsk Bakpulver
  • 3 msk hett Vatten
  • Fyllning
  • 3 Rabarberstjälkar
  • 3 msk flytande Honung
  • 2 dl Äppelmos
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 liter Jordgubbar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175'. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker poröst. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölet i äggblandningen. Häll på vattnet. Vispa ägg vitorna till ett hårt skum och vänd det försiktigt ner i smeten sen. Smöra och bröa en stor form med löstagbar kant, ca 30 cm/diam och häll i smeten. Grädda kakan ca 40 minuter i mitten av ugnen. När kakan svalnat så dela den i 3 bottnar. Skala och skiva rabarbern och smält den med honung i kastrull ca 10 minuter på svag värme. Lägg rabarberfyllningen på understa bottnen. Lägg på en botten och bred på ordentligt med äppelmos. Lägg på den sista bottnen. Vispa grädden och bred över tårtan. Skölj, ansa och skiva jordgubbarna och fördela över tårtan. Blir bättre om den får stå ett tag innan servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben