Jordgubbstårta

Serverar: 8-10 portioner

En lättgjord tårta som kan förberedas och förvaras i frysen.

Ingredienser

  • 12-15 digestivekex
  • 50 g smör
  • 5 dl kesella med vaniljsmak
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna. Vispa grädden. Värm sylten tills den smälter. Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frysas ordentligt. Är tårtan fryst så är det lätt att skära snygga skivor som smälter direkt på tallriken till lagom ättemperatur. dekorera med färska jordgubbar och gärna lite citronmeliss.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben