Jordgubbstårta

Som en morotskaka, men ändå inte. Har smakat hos syrran, och den var väldigt god. Blir ca 12 bitar.

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 200 g mandel
  • 1 citron
  • 4 ägg, gulorna för sig och vitorna för sig
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • Matfett till formen
  • Kräm
  • 200 g philadelphia cheese naturell
  • 1/2 dl dansukker fruktsocker
  • 2 tsk dansukker vaniljsocker
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Skala och riv morötterna. Mal mandeln. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela äggen i gulor och vitor.
    3. Vispa vitorna tillsammans med saltet fast.
    4. Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt. Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten. Rör i morötterna. Vänd i äggvitan.
    5. Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna på galler.
    6. Rör samman ingredienserna till krämen. Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
    7. Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper. Lägg jordgubbarna ovanpå krämen.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben