Jordgubbstårta

Serverar: 1 portioner

midsommar tårta eller sommartårta :-)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl mjölk
  • 5 msk kallrört marsanpulver
  • 7 dl vispgrädde
  • 1 1/2 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter.
    3. Grädda i 175 grader, 35 minuter och låt kallna. Dela kakan i tre bottnar. Vispa ihop mjölk och marsanpulver, och låt svälla ett par minuter.
    4. Vispa grädden och rör ner ca 1 dl av den i vaniljkrämen. Bred det på den första bottnen och lägg på nästa botten.
    5. Tvätta och rensa jordgubbarna. Skiva ca 1/2 l och fördela på bottnen. Lägg på den sista bottnen och bred grädde ovanpå tårtan.
    6. Spritsa resten av grädden runt kanten och garnera med skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben