Jordgubbstårta
Serverar:
1 portioner
midsommar tårta eller sommartårta :-)
Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl mjölk
5 msk kallrört marsanpulver
7 dl vispgrädde
1 1/2 l jordgubbar
Instruktioner
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter.
Grädda i 175 grader, 35 minuter och låt kallna. Dela kakan i tre bottnar. Vispa ihop mjölk och marsanpulver, och låt svälla ett par minuter.
Vispa grädden och rör ner ca 1 dl av den i vaniljkrämen. Bred det på den första bottnen och lägg på nästa botten.
Tvätta och rensa jordgubbarna. Skiva ca 1/2 l och fördela på bottnen. Lägg på den sista bottnen och bred grädde ovanpå tårtan.
Spritsa resten av grädden runt kanten och garnera med skivade jordgubbar.
Liknande recept
Jordgubbstårta
4.6
6-8
4
Fryst jordgubbstårta
3.8
8-10
2
Vanilj- jordgubbstårta
1
Snabb jordgubbstårta med gräddcrème
Citron- och jordgubbstårta
1 h 30 min
10
Farmors jordgubbstårta
4.4
1 h
10-12
6
Klassisk jordgubbstårta
12-14
Jordgubbstårta
5
1
2
Jordgubbstårta
5
1 h 30 min
10-12
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!