Jordgubbstårta

Jordgubbstårta med morötter, väl värd att provbaka och provsmaka inte bara en gång...

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 200 g mandel
  • 1 citron
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl Dansukker strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • Kräm
  • 200 g Philadelphia cheese naturell
  • ½ dl Dansukker fruktsocker
  • 2 tsk Dansukker vaniljsocker
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Matfett till formen
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna. Mal mandeln.
    2. Tvätta citronen noga och riv skalet fint.
    3. Dela äggen i gulor och vitor.
    4. Vispa vitorna tillsammans med saltet fast skum.
    5. Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt. Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten. Rör i morötterna. Vänd i äggvitan.
    6. Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter.
    7. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter i 175°. Låt svalna på galler.
    8. Rör samman ingredienserna till krämen. Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
    9. Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper. Lägg jordgubbarna ovanpå krämen.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben