Jordgubbstårta med marängfras
Tid:
1 timme 5 minuter
Midsommartårta.
Ingredienser
Botten
4 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning
3 dl jordgubbssylt
1 l skivade jordgubbar
2 ½ dl vispgrädde
Garnering
3-4 dl vispgrädde
2-3 maränger
Ca 1½ l jordgubbar
Strössel
Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt tills allt är blandat.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter. Grädda i 175 grader 35-40 min. Prova med sticka.
Låt kakan svalna och dela i tre bottnar. Fördela sylt, jordgubbar och vispad grädde på bottnarna och lägg ihop.
Bred ett tunt lager vispad grädde på toppen och spritsa resterande runtom. Toppa med maränger och rikligt med jordgubbar! Avsluta med strössel
Liknande recept
Jordgubbstårta
4.6
6-8
4
Fryst jordgubbstårta
3.8
8-10
2
Vanilj- jordgubbstårta
1
Snabb jordgubbstårta med gräddcrème
Citron- och jordgubbstårta
1 h 30 min
10
Farmors jordgubbstårta
4.4
1 h
10-12
6
Klassisk jordgubbstårta
12-14
Jordgubbstårta
5
1
2
Jordgubbstårta
5
1 h 30 min
10-12
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!