Jordgubbstårta med marängfras

Tid: 1 timme 5 minuter

Midsommartårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl jordgubbssylt
  • 1 l skivade jordgubbar
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 2-3 maränger
  • Ca 1½ l jordgubbar
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt tills allt är blandat.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter. Grädda i 175 grader 35-40 min. Prova med sticka.
    3. Låt kakan svalna och dela i tre bottnar. Fördela sylt, jordgubbar och vispad grädde på bottnarna och lägg ihop.
    4. Bred ett tunt lager vispad grädde på toppen och spritsa resterande runtom. Toppa med maränger och rikligt med jordgubbar! Avsluta med strössel

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben