Jordgubbstårta med moussefyllning

Serverar: 8-10 portioner

Lättast kanske att göra denna på sommaren med färska jordgubbar... frysta blir rinniga, om man inte byter ut översta lagret mot annan dekoration.

Ingredienser

  • 2 tårtbottnar köpta eller hembakta
  • 200 g philiadelphiaost
  • 1 dl jordgubbs sylt hembakta
  • ½ dl lönn sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • ca: 8 jordgubbar (fyllning)
  • behöver ytterligare jordgubbar till garnering ca:25-35
  • Instruktioner

    1. Rör osten mjuk, blanda den sen med sylten och sirapen. Vispa grädden och vänd ner i ostblandningen försiktigt.
    2. Klicka försiktigt på moussen och lägg sedan på den andra botten. Låt stå kallt och stelna minst 1 timma.
    3. Vispa grädde täck överta botten och skär jordgubbar, lägg omlott varv på varv med början på mitten med några varv gör uppe håll av sluta med ett varv på kanten. Eller eget förslag.
    4. Kan bli en vacker jordgubbstårta.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben