Jordnötskaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

I den här kakan mals jordnötterna. Och till råga på allt är den härligt god.

Ingredienser

  • 175 g rumsvarmt margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl malda salta jordnötter
  • 3 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och malda nötter och tillsätt i äggsmeten växelvis med grädden.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form.
    3. Grädda i 175 grader i ca 40-50 minuter. Prova med sticka om kakan är klar.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben