Jordnötskaka

Serverar: 12 portioner

En god kaka med jordnötssmak smakar gott att servera till en kopp kaffe eller te. Den här kakan gräddas i vattenbad i ugnen. Häll vatten i ugnens långpanna och ställ i kakformen. En mixer är till god hjälp när du ska baka den här kakan.

Ingredienser

  • 150 g rostade, osaltade jordnötter
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Matfett att smörja med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Mixa jordnötterna i en mixer och kör tills det är finmalt. Sätt till socker, mjölk och ägg. Mixa till en slät smet.
    3. Blanda majsmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt jordnötssmeten och rör tills allt är blandat.
    4. Smörj en ugnssäker form. Häll i smeten och täck formen med aluminiumfolie.
    5. Ställ formen i vattenbad i nedre delen av ugnen. Grädda kakan i 40–50 minuter.
    6. Låt kakan svalna och stjälp upp den. Pudra florsocker över före servering.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben