Jordnötskakor

Serverar: 50 portioner

Jättegoda kakor om man tycker om jordnötssmak.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 1 1/2 msk ljus sirap
  • 2 dl hackade salta jordnötter
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 25 g hackad mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett, socker och vanillinsocker poröst. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta snabbt samman till en deg. Tag upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den i längder. Skär upp mindre bitar och rulla till kulor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i ca 15 minuter. Strö lite hackad mörk blockchoklad på varje kaka direkt när de tagits ur ugnen så att den smälter och fastnar på kakorna.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben