Om du är jordnötsfantast, är dessa kakorna något för dig!
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g rumsvarmt smör eller margarin
150 g rumsvarmt jordnötssmör med hackade nötter i
1/2 dl socker
1/2 dl brun farin
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
ca 50 g skalade jordnötter
Instruktioner
- Ugn: 175°
Grovhacka jordnötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
- Blanda samman mjöl och bakpulver.
- Rör samman matfett och jordnötssmör. Arbeta in det i mjölblandningen, gärna med en el-visp.
- Tillsätt socker, farin, vaniljsocker och mjölk. Arbeta samman allt till en slät deg.
- Dela degen i ca 22 lika stora bitar. Forma bollar. Platta till dem så att de blir stora runda kakor.
- Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och tryck fast några rostade jordnötter på varje kaka.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna är genombakade.
- Låt kakorna kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)