Jordnötskakor

Serverar: 22 portioner

Om du är jordnötsfantast, är dessa kakorna något för dig!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 150 g rumsvarmt jordnötssmör med hackade nötter i
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl brun farin
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • ca 50 g skalade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175° Grovhacka jordnötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
    2. Blanda samman mjöl och bakpulver.
    3. Rör samman matfett och jordnötssmör. Arbeta in det i mjölblandningen, gärna med en el-visp.
    4. Tillsätt socker, farin, vaniljsocker och mjölk. Arbeta samman allt till en slät deg.
    5. Dela degen i ca 22 lika stora bitar. Forma bollar. Platta till dem så att de blir stora runda kakor.
    6. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och tryck fast några rostade jordnötter på varje kaka.
    7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna är genombakade.
    8. Låt kakorna kallna på galler.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben