Jordnötskakor

Serverar: 50 portioner

Otroligt goda och spröda lite som drömmar, beror på oljan i degen.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl olja
  • 1 dl salta jordnötter
  • 3 dl socker
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt oljan, lite i sänder. Blanda hjorthornssalt med lite av mjölet och tillsätt det. Hacka nötterna och blanda med resten av mjölet. Arbeta ihop allt till en deg. Forma bollar och lägg på bakpapper. Tryck fast en halv jordnöt på varje kaka.
    2. Grädda i 150-175 grader ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben