Jordnötsmarinerade kycklingspett

Serverar: 4-5 portioner

Kycklingspett som enligt mina barn är godare än de på Kina restaurang.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (400-500g)
  • Jordnötssås och marinad
  • 2 dl salta jordnötter (100g)
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1½ msk vinäger
  • 1 dl japansk soja, t ex Kikkoman
  • 1 dl majsolja
  • Till servering
  • 200g jasminris
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser till marinaden, utom oljan, i matberedare eller mixer. Mixa och tillsätt oljan under mixningen.
    2. Skär kycklingköttet i drygt sockerbitsstora kuber. Trä dem på 4-6 tunna grillspettspinnar.
    3. Häll 2/3 av jordnötssåsen i en serveringsskål. Häll resten över kycklingspetten på en tallrik, och flytta om spetten så att såsen fördelas på alla sidor. Låt dem ligga och dra 30 min eller längre.
    4. Koka riset enligt paketets anvisningar.
    5. Ta upp spetten och grilla dem i ugnsgrill eller grillpanna.
    6. Servera kycklingspetten med såsen, ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben