Jordnötsrutor

Serverar: 32 portioner

Mjuka rutor med krispig yta att servera till kaffe eller te. Kombinationen jordnötter och banan ger en läcker, pikant smak.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl farin
  • 1 ägg
  • 2 stora bananer
  • 1½ dl jordnötssmör
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 msk vetegroddar
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Rör matfett, socker och farin poröst i en bunke. Blanda ned ägget. Mosa bananerna och blanda dem med jordnötssmöret i en skål. Blanda mjöl, vetegroddar, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör växelvis ned bananblandningen och mjölet i smeten.
    2. Klicka ut smeten i en liten smord långpanna, ca 25x35 cm, och strö över jordnötterna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 25-30 minuter eller tills kakan är gräddad. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben