Systrarna Eisenmans jordnötsrutor

Serverar: 30 portioner

Goda rutor med choklad och jordnötter. Receptet är från deras bok Vinterns söta.

Ingredienser

  • Ca 2 1/2 dl jordnötssmör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 l K-special flingor eller corn flakes
  • 150 g mörk choklad
  • 1-2 dl jordnötter
  • Ca 50 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsform eller plåt.
    2. Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp över medelhög värme tills allt socker har lösts upp.
    3. Rör ner kokos, vaniljsocker och flingor och blanda väl. Tryck ut massan i formen i ett ca 1 cm tjockt lager.
    4. Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Bred sedan ut den över massan.
    5. Strö över jordnötterna och ställ in i kylskåpet för att stelna.
    6. Smält mjölkchokladen och spritsa eller ringla den över kakan. Bryt sönder i bitar eller skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben