Jordnötsrutor

Serverar: 30 portioner

Här är en kaka för alla jordnötsälskare! Jordnötssmöret och philadelphiaosten gör inte bara kakan smakrik, den blir riktigt saftig också!

Ingredienser

  • Kaka
  • 225 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 6 msk jordnötssmör
  • 6 ägg
  • 9 dl strösocker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Topping
  • 400 g philadelphiaost
  • 8 msk jordnötssmör
  • 6 msk florsocker
  • 1 dl finhackade saltade, rostade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Smält smöret på låg värme på spisen, häll sedan i mjölken och jordnötssmöret. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda försiktigt i mjölblandningen. Sikta därefter i resterande ingredienser och blanda om.
    2. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 40 min. Ta ut kakan och låt den kallna i långpannan.
    3. Vispa samman färskosten med jordnötssmöret till en jämn massa. Tillsätt därefter florsockret och vispa någon minut till. Bred toppingen över kakan. Strö slutligen över de finhackade jordnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carmarino 2 april 2010

    Tips: Gör ditt eget jordnötssmör så blir det ännu godare. Mixa salta jordnötter till en smet. (Beroende på mixer kan det ta mellan 10-15 sekunder till tre minuter.) För att få det lite smidigare kan man tillsätta lite rapsolja, dock inte kallpressad. Beräkna knappt dubbelt så mycket jordnötter som mängden jordnötssmör du vill ha.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben