Jordnötsrutor i liten långpanna

Serverar: 12-18 portioner

Man kan använda både det släta och det grova jordnötssmöret i detta receptet.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 225 g strösocker
  • 225 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 115 g grovt jordnötssmör
  • Glasyr
  • 60 g grovt jordnötssmör
  • 50 g smör
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 115 g florsocker
  • 2 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en liten långpanna, ca 32x22 cm, strö på ströbröd.
    3. Rör ihop smör, socker, mjöl, bakpulver och ägg i en skål, med en elvisp eller handmixer tills degen är slät. Rör i jordnötssmöret. Bred ut degen i långpannan och grädda kakan i 20 minuter. Låt svalna.
    4. Glasyr: Rör jordnötssmör, smör och vaniljextrakt ljust och pösigt med en elvisp eller handmixer. Tillsätt florsocker och mjölk och rör om så att allt blir väl blandat.
    5. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och skär upp i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben