Jordnötssmörs och bananmuffins

Serverar: 24 portioner

Den här kombinationen med jordnötssmör och banan blir en underbart god muffins.

Ingredienser

  • 225 g osaltat, rumstempererat smör
  • 2 ¼ dl strösocker
  • 2 dl extra fint vetemjöl
  • 2 dl extra fint fullkornsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 3 msk mald sötmandel
  • 1 tsk vaniljessens
  • 2 tsk kanel
  • 4 msk grovkornigt jordnötssmör
  • 2 mosade mogna bananer
  • Glasyr
  • 200 g färskost, rumstempererad
  • 3 dl siktat florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 mosad banan
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Placera ut 24 pappersformar, gärna dubbla. Vispa i en stor skål samman smör, socker, mjöl, bakpulver, ägg, mandel, vanilj och kanel med en elvisp till en slät smet. Rör ner jordnötssmör och mosad banan. Skeda smet i formarna och grädda i 20 minuter. Låt muffinsen svalna på plåt i 5 minuter sedan på galler.
    2. Glasyr: Vispa samman färskost och florsocker till en mjuk luftig smet, Tillsätt citronsaft, vanilj och mosad banan. Vispa väl. Skeda glasyr över muffinsen.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben