Juldajm (daim)

Serverar: 15 portioner

Tid: 5 minuter

Supergott och lättlagat godis

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk kakao
  • 1 msk sirap
  • 1 msk smör
  • 2 msk socker
  • 50 g mjölk eller blockchoklad
  • Olja (gissar att vilken som helst olja fungerar utom olivolja)
  • Smörpapper
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, kakao, sirap, smör och socker i en kastrull och låt puttra på Svag värme i ca 5 min. Rör ut smeten på ett bakplåtspapper. Låt stela och bred sedan på den smälta chokladen och låt stelna igen.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (3)

    Fradde 16 november 2008

    Det var väldigt gott men lite för lite så jag fick 4 dubbla.

    lissabonqashqai 30 oktober 2009

    jaa, 15 bitar är inte mycket över en hel jul om man är tre barn och två vuxna, men gott är det.....

    asatroll 7 december 2009

    med 5 barn fick man ju göra lite mer förståss, men med en 11 åring som älskar godis och att göra själv behöver jag nog inte bekymra mig. Hon kommer helt klart se till att det finns daim hädanefter!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben