Julens chokladkaka

Serverar: 10-12 portioner

En god kaka till julbordet men också året runt.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 100 g mörk blockchoklad, grovhackad
  • 100 g sötmandel, grovhackad
  • 3 dl strösocker
  • 175 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en 2-liters sockerkaksform. Tvätta de oskalade apelsinerna noggrant. Skär dem i klyftor och ta bort kärnor och den hårda vita hinnkanten i klyftornas mitt. Mixa apelsinklyftorna, blockchokladen och mandeln grovt. Rör socker och fett poröst. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt sedan apelsin-, choklad-, och mandelhacket. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i chokladblandningen. Blanda samman till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben