Julens chokladkaka

Serverar: 3 portioner

Denna chokladkaka är vacker och god med både lingon och nötter.

Ingredienser

  • 600 g smör
  • 9 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 9 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • 6 dl russin, helst ljusa
  • 300 g hasselnötskärnor eller skållad mandel
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 1/2 dl frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker.
    2. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel. Fördela smeten i tre smorda, bröade formar, ca 24 cm .
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker, garnera med lingon och ev blad.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    samaka 28 januari 2009

    Den här kakan är bara för god! God som en härligt smetig kladdkaka men mer "vuxen" i smaken. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben